OM PROJEKTET

 

Roskilde Festival, Coop, Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse hylder Danmarks fantastiske frivillige 

 

Hvem:

Kræftens Bekæmpelse hylder i samarbejde med Coop, Røde Kors og Roskilde Festival Danmarks fantastiske frivillige. Dem, der har overskud til at være noget for os andre, for fællesskabet, for de ensomme, for patienterne, for misbrugerne, eller bare de skolebørn, der har svært ved matematik.

Kender du en person, som gør en stor indsats som frivillig rådgiver, vågekone, strandrenser, håndboldtræner, mentor, besøgsven - eller måske bare lige gør det ekstra, der får det lokale forsamlingshus til at fungere? Kort sagt, kender du en eller flere frivillige, der fortjener at blive hyldet for deres frivillige engagement, så vil vi gerne høre fra dig.

 

Hvordan:

Vi vil finde de fantastiske frivillige fra hele landet via nomineringen her på siden. Derefter vil en udvalgt jury finde 10 fantastiske frivillige, der især fortjener at blive hyldet for deres indsats. En af de helt fantastiske frivillige får 25.000 kroner sponsoreret af Coop til at kunne forsætte eller udbrede det gode arbejde. Præmien udbetales til en forening.

Du kan tilkendegive dine favoritter ved at tildele dem et hjerte. Handlingen er symbolsk og har ikke indflydelse på udvælgelsen af finalister og vinder, som afgøres af juryen.

 

Hvornår:

I løbet af efteråret skal alle de gode frivillige kræfter frem i lyset. Du kan nominere dem, du kender og læse om alle de andre, der også gør en helt fantastisk forskel. Efterhånden som flokken vokser, kan du se de nominerede frivillige og læse deres historier her på siden.

Du kan nominere fra den 18. september og frem til og med den 25. oktober 2018. Herefter bliver de 10 finalister offentliggjort. Vinderen offentliggøres og kåres til et arrangement den 8. november 2018 på Kræftens Bekæmpelses hovedkontor i København.  

 

Hvorfor:

Prisen til Danmarks fantastiske frivillige skal være med til at sætte fokus på og øge interessen for det frivillige arbejde. De frivillige gør en stor og vigtig indsats, og derfor fortjener de TAK.

Prisen blev lanceret i 2015 af Samvirke/Coop, videreført af Røde Kors i 2016 og Roskilde Festival i 2017. I år er det Kræftens Bekæmpelse, der er vært for arrangementet.